AL-skolans lärare ger hals

Lärarna på Astrid Lindgrens skola har inte svaret på frågan. Frågan vad som är syftet med den nya ledningsorganisationen. - Vi var redan oroliga över att en tredjedel av lärarna går i pension samtidigt som det kommer en ny läroplan och en ny skollag. Nu ska alla chefer bytas ut också. Det är klart att det påverkar eleverna och deras möjligheter att nå målen!

Vimmerby2011-05-31 06:08


Skrivelser, upprop och mejlbombning. Kollegiet på Astrid Lindgrens skola tycker att de gjort vad de kan för att få en träff med förvaltningschefen Birgitha Sahlin.
Det har gått sisådär, hittills.
- Facket reagerade tidigt med oro när det blev känt att det skulle bli en stor omorganisation, eftersom vi redan står inför en stor utmaning när en tredjedel av lärarna i år F-6 går i pension under två läsår samtidigt som vi får en ny skollag och ny läroplan. Vi samlade ihop oss och skrev ett upprop om hur vi kände och ställde också en hel del för oss viktiga frågor. Men vi fick inga svar och fick efteråt veta att det berodde på att det inte fanns någon namngiven kontaktperson.

Bränsle
Sedan februari har påstötningarna varit flera och hittills har lärarna endast fått träffa nämndordförande Magnus Gustafsson och verksamhetschef Margaretha Forsgren. Ingen av dem direkt involverad i placeringen av chefer och rektorer i den nya organisationen.
- Vi kan ju tycka att det vore på sin plats att man samlar personalen och informerar när man ska sjösätta så stora förändringar, som dessutom har en så betydande påverkan på verksamheten. Särskilt med tanke på att vi från förvaltningschefen och kommunchefen på kommunens hemsida fått uppmaningen att "ge hals" om vi tycker att något är fel "och att göra våra röster hörda".
I senaste numret av Lärarnas tidning är temat tystnad och hur viktigt det är att våga tala om när man anser att något inte fungerar. Det har gett extra bränsle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om