– Det här stället är ganska speciellt för att vara Vimmerby, säger Albin.
Serveringen som ligger i direkt anslutning till Åbros Bryggeri har ett naturligt fokus på drycken. På menyn blandas klassisk pubmat med inslag från det traditionella svenska köket i en modern tappning.
– Det ska finnas spänning för den som önskar det, med utrymme för unika smaker och teknisk matlagning. Man kan jobba med Asien, men också Mellanöstern allt mer. Där finns ju otroliga kombinationer som kan gå väldigt hand i hand med det traditionellt svenska.
Passionen för mat är något Albin burit med sig från barnsben.
– Jag har haft en fantastisk familj som har lagat mycket mat och inkluderat en i det, så det gjorde det spännande från början. Jag sa nog ganska tidigt att det var det här jag skulle göra. Sen har man inspirerats på vägen av alla möjliga kollegor som driver en vidare.
Det är en sammansvetsad grupp som står i köket på Brygghuset, de flesta i personalen har jobbat tillsammans tidigare.
– Vi går ju in i det här som en gemensam enhet. Jag har såklart huvudansvar som köksmästare, men alla gör sin röst hörd. Både i att utveckla specifika rätter, men även åt vilket håll vi ska röra oss överlag. Vi har personlig prägel på saker och ting, och det måste vi dra nytta av. Vi försöker driva på varandra, tillsammans kan våra idéer alltid bli något bättre, säger Albin.
På Albins högra sida hittar vi Filip Peterson, souschef.
– Albin är otroligt ödmjuk som människa och låter verkligen alla vara med i alla beslut. Det är väldigt sällan han står och skriker på folk!
Filip och Albin träffades första gången när Filip praktiserade i Stadshotellets kök. Efter vidareutbildning i Schweiz, några säsonger i Sälen och en vända på både SMAK och Fredenborgs Herrgård har han hittat tillbaka till Albin på Brygghuset.
– Vi är glada att ha Albin med oss, han är ju smaksäker, säger Filip.
Albins intresse för smak och teknik går hand i hand med hans passion för goda råvaror.
– Får man vara ute på fältet, se och känna på saker som växer, och ta med sig det in i köket blir det en ganska viktig del i vad man skapar och lägger på en tallrik. Det handlar om kreativitet och att skapa något vackert, både smakmässigt och för ögat.
Men för Albin betyder kockyrket mycket mer än så.
– Det är alldeles för stor del av livet för att bara vara ett jobb, det fattas en när man inte gör det. Det är dit hjärtat vill liksom.