Äldre kvinna bestulen

En äldre kvinna bestals i hemmet på en större summa pengar under måndagseftermiddagen. Förövaren var en kvinna i 30-40-års åldern. - Nu vill vi gärna komma i kontakt med boende eller andra som kan ha information att ge, säger Ingvar Källåker.

Vimmerby2005-04-27 06:53

Av hänsyn till den bestulna kvinnan vill polisen inte gå ut med den exakta summan som stals. Men det handlar om en större summa pengar.
- Vi vill uppmana människor att inte släppa in obekanta personer i hemmet och att har man stora summor pengar så ska de sättas in på banken, säger Ingvar Källåker.
Det var på måndagen mellan klockan 14 och 15 som en kvinna i 30-40-års åldern ringde på hos den äldre kvinnan som bor på Lindängsgatan i Vimmerby. Den yngre kvinnan berättade att hon kommit för att titta på ett hyresrum i en annan del av huset men att ingen öppnat då hon ringde på. Under förevändning att hon ville skriva en lapp tog hon sig in hos den äldre kvinnan. När besöket var över upptäckte den äldre damen att pengarna var borta. Nu hoppas polisen på att boende på Lindängsgatan, eller förbipasserande, kan ge tips som leder till att brottet klaras upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om