Äldre man misstänks ha sexuellt ofredat sin släkting

En äldre kvinna anklagar en manlig släkting för flera brott. Bland annat misshandel och sexuellt ofredande.

En man i 70-årsåldern åtalas för hemfridsbrott, misshandel, sexuellt ofredande och olaga hot.

En man i 70-årsåldern åtalas för hemfridsbrott, misshandel, sexuellt ofredande och olaga hot.

Foto: Anders Wiklund/TT

Vimmerby2024-08-25 06:00

De misstänkta brotten ska ha ägt rum i slutet av juli, på en adress i Vimmerby kommun. Vad som egentligen hände råder det delade meningar om. Ord står mot ord.

I polisförhör berättar kvinnan att hon var ensam hemma och tittade på tv. Helt plötsligt klev släktingen in genom altandörren, som stod på glänt. Eftersom de normalt sett inte har någon kontakt med varandra blev hon väldigt överraskad.

Enligt kvinnan var mannen berusad och hotfull. Han klämde på hennes bröst, slet henne i håret och uppmanade att hon skulle "klä av sig kläderna och lägga sig i sängen".

När kvinnan slog larm valde mannen att lämna bostaden – med budskapet att kvinnan "skulle få smörj" om hon berättade att han hade varit där.



Mannen, som är i 70-årsåldern, har en helt annan version. Han medger att han besökte sin släkting den aktuella kvällen, men han nekar till allt som kvinnan anklagar honom för.

Istället säger mannen att han var där för att hämta två burkar honung och att kvinnan är "lite vimsig". Anklagelserna om misshandel och sexuellt ofredande är rena lögner, säger han. Och till skillnad från kvinnan säger mannen att de båda släktingarna har regelbunden kontakt och brukar prata med varandra när de träffas på affären.

Nu ska fallet avgöras i Kalmar tingsrätt. Totalt är mannen misstänkt för fyra olika brott. Utöver misshandel och sexuellt ofredande åtalas han för hemfridsbrott och olaga hot. Åklagarens bevismaterial består bland annat av bilder på kvinnans skador som kommer visas i samband med rättegången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!