Äldre fast i sina hem i flera dagar

Sedan i torsdags förra veckan har hissen varit trasig för flera på äldreboendet Granen i Vimmerby. Boende Margareta Rönn har inte fått komma ut på länge efter strulet, "Det är förskräckligt", säger hon.

Hissen på avdelning C på äldreboendet Granen i Vimmerby har varit trasig sedan i torsdags.

Hissen på avdelning C på äldreboendet Granen i Vimmerby har varit trasig sedan i torsdags.

Foto: Samuel Josefsson

Vimmerby2023-07-18 20:00

Margareta Rönn, tillsammans med många andra, bor på avdelning C på äldreboendet Granen i Vimmerby. Hon har blivit hårt drabbad av hisshaveriet som inträffade i torsdags förra veckan. När vi når henne på tisdagen är problemet inte åtgärdat än.

– Jag har inte varit utanför dörren på länge. Jag bor längst upp och det är många trappor. Jag sitter även i rullstol så det är jobbigt, säger hon.

– Det har drabbat många och det är jobbigt för mig med. Det är väldigt tråkigt och för personalen med. De måste nu bära upp all mat till de boende. Vi får hoppas det löser sig, säger Maija Sinikka Hjort som har tvingats kämpa sig upp till första våningen med sin käpp. 

I huset bor det också en kvinna på 99-år som väljer att inte ställa upp med namn. Hon är kritisk över att man får vänta så länge till att hissen ska bli lagad.

– Jag tycker de borde skämmas. Jag är så gammal så jag kan bara ta hissen. Det blir så ensamt, säger hon.

undefined
Torbjörn Bergström fastighetschef Vimmerby kommun.

Vimmerby kommuns fastighetschef Torbjörn Bergström beklagar det som har hänt och hoppas få problemet löst inom kort tid. 

– Det var två stycken kretskort som hade brunnit upp och de hade bara ett hemma. De har jagat och nu kommer det att monteras imorgon (onsdag). Vi har försökt informera alla boende och vi kan bara beklaga. Det är givetvis jättetråkigt, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!