Äldrevård i tiden

Nu ska det bli IT-caféer på kommunens äldreboenden så att pensionärerna kan surfa och hålla kontakten med anhöriga via e-post. Men alla är inte lika glada över satsningen. - Det är väl bättre att lägga pengar och tid på omsorgen än datorer, säger Inga-Lill Lindberg, som inte kan se vilken glädje hennes 89-åriga mamma skulle ha av ett IT-café.

Vimmerby2008-07-08 06:11

Inga-Lill Lindberg, vars 89-åriga mor bor på Vidala, Södra Vi, fick ett brev från omsorgsförvaltningen - här berättas att det ska bli IT-caféer på Vimmerby kommuns äldreboenden så att de boende kan ta del av Internet och även komma i kontakt med anhöriga via e-post. Från och med i höst ska alla boenden ha en egen e-postadress och mailen kommer att hanteras av personalen.
Syftet är att sprida glädje med bilder och hälsningar - en sorts digitala vykort.
Men Inga-Lill Lindberg har mycket svårt att se vitsen i det hela.
- Jag blir både arg och ledsen. Det första man borde se till är väl omsorgen och vården, vad de gamla först och främst behöver. Som det är i dag talas det hela tiden om besparingar och personalen sliter häcken av sig - de springer ju för att bara hinna ge de gamla mat. Nu ska de kolla datorerna också!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om