Aleris skjuter på planerna - inget behandlingshem nästa år

Byggnationen av ett nytt behandlingshem på norra delen av Lundområdet i Vimmerby skjuts på framtiden på obestämd tid. Aleris förhandlar nu för att förlänga hyreskontraktet på de befintliga lokalerna.

Vimmerby2009-02-27 07:32

- Vi har insett att det inte är praktiskt genomförbart att hinna bygga en ny anläggning som kan stå klar till 2010 när hyreskontrakten går ut, bekräftar Leif Tüll, affärsområdeschef inom Aleris, för vår tidning.
Det är snart ett år sedan vår tidning avslöjade Aleris planer på att ersätta behandlingshemmen Stenbäcken och Strandhagen med en nybyggd anläggning i Vimmerby.
Efter överläggningar med kommunen föll valet av plats på den norra delen av Lundområdet, nära ishallen, i Vimmerby.
Det väckte snabbt starka reaktioner, särskilt från villaägarna närmast den aktuella byggplatsen. Efter informationsmöten och diskussioner där det bland annat lämnades en protestlista med över 1 200 namn, valde kommunen och Aleris att driva projektet vidare med inriktning på just norra delen av Lundområdet.

Högre ambitionskrav
Meningen var att en ny vårdanläggning som skulle ersätta de båda befintliga behandlingshemmen skulle byggas med uppemot 50 lägenheter.
- Det är våra egna krav på god standard på det boende vi erbjuder våra klienter under deras vårdtid som ligger till grund för vår ambition att bygga nytt i Vimmerby, att bygga om de befintliga lokalerna var också ett alternativ, men inledningsvis fokuserade vi helt på en ny anläggning, säger Leif Tüll och avfärdar därmed uppgifter om att de nuvarande lokalerna inte lever upp till något myndighetskrav eller standardnormer.
I augusti i fjol lade kommunen fram ett planprogram för området för samråd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om