Alexander tar plats bland topparna

Artonårige Alexander Högberg från Vimmerby tar plats i panelen när Barncancerfonden samlar svenska företag till eventet Fokus CSR, för att diskutera hur de kan jobba med socialt ansvarstagande. I panelen sitter bland andra vd:ar från BMW, Stockholm Designhouse och GoodCause Ideas.
Alexander är också vd. För UF-företaget Kalaskompis.
- Det är så kul! Det känns nästan lite absurt att jag fått frågan. Men jag hoppas jag kan tillföra något nytt. Jag känner mig tagen på allvar.

Vimmerby2014-09-27 04:07


2013 startade Barncancerfonden en ny tradition med att under en halv dag fokusera på CSR (Corporate Social Responsibility) och på vilket sätt socialt ansvarstagande kan stärka företagen- både i den affärsmässiga verksamheten och i arbetet att bygga upp intern stolthet bland medarbetarna.
- Vi bjuder in mängder med företag till vårt event som ifjol var mycket uppskattat. Tanken är att man som företagare ska få svar på frågor om CSR som man har, få inspiration av hur andra företag har gjort samt även inblick i hur man kan tänka när man väl sätter igång med sitt CSR-samarbete, säger Åsa Blomberg, insamlingschef på Barncancerfonden.
Men i år tänkte arrangören utanför boxen. Här finns plats både för stora BMW och lilla Kalaskompis UF. I den avslutande paneldiskussionen sitter Niclas Egels-Zandén, professor vid Göteborgs universitet, Ulrika Martin, vd på The Good Divider, Peter Roland, vd på GodEl:s systerbolag GoodCause Ideas, Anders Brocknäs, vd BMW Sverige, Anders Färdig, vd Design House Stockholm - och Alexander Högberg, som ordnar barnkalas och jobbar för barns rätt att ha kul, oavsett om de är friska eller sjuka.
- Det känns viktigt att ha en blandning. Här sitter en massa prominenta herrar och damer med lång erfarenhet, som förstås har jättemycket bra att säga, men vi ville också hitta någon som representerar framtidens företagare och framtidens givare. Våra UF-företagare har ofta fantastiska idéer, de är kreativa och drivande. Alexander tillhör de som lyckats och det var ganska lätt att välja. Vi är glada att han vill vara med, säger Åsa Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om