Alfred fick roll i filmen om "Hundraåringen"

Succéromanen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" blir film, med premiär i jul. Robert Gustafsson gör huvudrollen som den egensinnige åldringen Allan Karlsson.Tunakillen Alfred Svensson, 22, har en betydligt mindre roll. Stort är det likafullt.- Fantastiskt kul att få chansen att vara med i en film som troligen kommer att ses av väldigt många.

Vimmerby2013-07-08 04:05


Filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" bygger på Jonas Jonassons succébok med samma titel. Boken gavs ut 2009. Året därpå var den Sveriges mest sålda och hittills har den sålts i tre miljoner exemplar- varav en miljon i Sverige.

Omtalad
Filmen produceras av bolaget Nice Flx Pictures, som ägs av Nice Drama och Felix Herngrens produktionsbolag Flx tvåpunktnoll. Felix Herngren är såväl regissör som producent för filmen, som får premiär i jul.
Projektet är, med sin budget på 63 miljoner, enligt svenska mått, stort och filmen är redan innan den har visats en av de mest omtalade på senare år. Så ska man nu få en mindre filmroll medan man fortfarande utbildar sig till skådespelare på Calle Flygare Teaterskola, så är det förstås rena vinstlotten att få den i en film av det här slaget.
Alfred Svensson, uppvuxen i Virum utanför Tuna, är således så nöjd han kan bli. Han har en termin kvar av utbildningen i Stockholm och kunde i vintras ses i Coops tv-reklam, som regisseras av just Felix Herngren, där han fick användning för sin småländska. Det ledde till att castingbolaget för "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" ringde och frågade om han ville provfilma. Det ville han och dagen efter fick han besked. Positivt sådant.
- Jättekul. Det är en fantastiskt möjlighet att få vara med i "Hundraåringen". Dessutom tror jag att filmen har alla möjligheter att bli sjukt bra. Det är bra skådespelare - bland annat Ralph Carlsson, Iwar Wiklander, Mia Skäringer, Johan Rheborg och Felix Herngren är en väldigt duktig regissör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om