Alfred om Kristallen: "Helt otroligt"

Tredje gången gillt. Så blev det när vinnarna i TV-priset Kristallen avslöjades i torsdags kväll och "Leif och Billy" tog hem priset för Årets humorprogram. "Det känns helt otroligt", säger Alfred Svensson som är en av upphovsmännen.

Klas Eriksson och Alfred Svensson fick ta emot priset för Årets humorprogram under Kristallengalan i torsdags.

Klas Eriksson och Alfred Svensson fick ta emot priset för Årets humorprogram under Kristallengalan i torsdags.

Foto: Privat

Vimmerby2020-08-28 14:08

Alfred Svensson från Virum utanför Tuna bildar tillsammans med Klas Eriksson humorduon som står bakom TV-serien "Leif och Billy". Duon har precis avslutat inspelningarna av en femte säsong som kommer att sändas på SVT i vinter och fick i torsdags den ultimata uppskattningen för vad de gör i form av priset Årets Humorprogram när TV-priset Kristallen delades ut.

– I och med att vi har varit nominerade två gånger tidigare och inte vunnit hade jag vant mig vid tanken att vi tar aldrig hem det här. Därför var jag väldigt lugn och inte alls nervös inför sändningen, säger Alfred Svensson.

Totalt var fem program nominerade till priset och när det offentliggjordes att "Leif och Billy" och "Solsidan" var de som hade chansen att vinna var Alfred nöjd med att bara ha gått så långt.

– Jag tänkte att "Solsidan" slår vi aldrig. Men så kom beskedet att vi hade vunnit och det är ju helt otroligt att vi gör det i konkurrens med en serie som så många i den svenska humoreliten står bakom.

För Alfred personligen var det extra stort att få komma före en produktion som Solsidan som Felix Herngren ligger bakom.

– Han har varit en jättestor förebild för mig. Jag minns att jag gillade hans figur "Papi Raul" när jag var liten. Jag är imponerad av allt han gör och att han lyckas att skriva, regissera och stå framför kameran i mycket av det. Det är ju lite på det sättet vi jobbar också fast på en annan nivå, säger Alfred.

I TV4:s  sändning blev Alfred och Klas segerintervjuade av Petra Mede och då försökte sig Alfred på att erbjuda henne en framtida roll.

– Jag frågade om hon ville spela Leif och Billys mormor, men intresset verkade inte så hett.

Själva galan spelades in under hela torsdagen och sändes i efterhand.

– Det var en anpassad gala i coronatider så det inte blev så mycket folk på plats samtidigt. Vi fick gå dit, hämta vårt pris och sedan dra vidare och fira. Det stora firandet ska dock ske under fredagskvällen då vi redan hade planerat in en avslutningsfest med hela produktionen som nyss avslutat inspelningen av den femte säsongen.

Säsong fem går tillbaka till rötterna för Leif och Billy.

– Vi kommer vara mer i skogen och fokusera på jakt. Det blir sex avsnitt på en halvtimma som kommer sändas på lördagskvällar, säger Alfred Svensson.

Tredje gången gillt blev det för Leif och Billy eller Klas Eriksson och Alfred Svensson då de vann pris för första gången på Kristallen.
Tredje gången gillt blev det för Leif och Billy eller Klas Eriksson och Alfred Svensson då de vann pris för första gången på Kristallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!