Alfred Svensson tävlar om nycklar i anrika programmet

Nästa vecka börjar det sändas nya avsnitt av anrika programmet Fångarna på fortet. Tunakillen och skådespelaren Alfred Svensson är en av deltagarna, "Det var en rätt så udda upplevelse", skriver Tunakillen i ett sms.

Alfred Svensson ska tillsammans med Magdalena Forsberg och Klas Eriksson jaga nycklar i underhållningsprogrammet Fångarna på fortet.

Alfred Svensson ska tillsammans med Magdalena Forsberg och Klas Eriksson jaga nycklar i underhållningsprogrammet Fångarna på fortet.

Foto: Tv4

Vimmerby2023-05-24 06:00

Sedan starten 1990 av programmet Fångarna på fortet har en rad olika svenska kändisar och profiler fått komma till Fort Boyard utanför Frankrikes kust och utmanat varandra i olika tävlingar. I sommar sänds det nya avsnitt och den 9 juni kommer publiken att få se Tunakillen och skådespelaren Alfred Svensson delta i programmet.

Han bildar lag tillsammans med kompisen Klas Eriksson och skidprofilen Magdalena Forsberg och trion kommer möta den förre detta fotbollsspelaren Marcus Allbäck, influensen Filip Dikmen och programledaren och komikern Sofia Dalén i kampen om nycklarna till skatten. 

– Att vara med i programmet var ganska annorlunda mot hur jag hade föreställt mig det. Det var en rätt så udda upplevelse, skriver Alfred Svensson i ett sms till Vimmerby Tidning. 

Första avsnittet av Fångarna på fortets sommarsäsong sänds den 2 juni. Under de tre avsnitten kommer man få se andra profiler som paralympiern Ebba Åresjö, programledaren Mark Levengood och Youtube-profilen Mauri Hermundsson. 

Alfred Svensson har efter sommaren en rolig höst framför sig där han ska uppträda på teaterscenen. Efter sju säsonger med Leif och Billy i SVT byter nu Alfred och vännen Klas Eriksson (som spelar Leif) till Scalateatern med föreställningen "Gud förbannat vilken jävla show" med Leif och Billy. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!