Älgparken räknar med att ta emot fler

Utbyggnad av hägn. Fler vägar och fler vagnar och större parkering som gör det möjligt att ta emot fler besökare, men ändå få bort köerna. Destinationspengarna ger Virum Älgpark nya möjligheter.- Vi kan höja kvalitetsnivån på hela anläggningen. Det känns fantastiskt bra, säger Kjell Svensson.

Att få närkontakt med Harald och de andra älgarna i Virum är attraktivt, inte minst bland utländska besökare. Större hägn med skog, fler och bättre vägar, större parkering och utökning av antal vagnar gör det möjligt att ta emot fler besökare och slippa flaskhalsar under de mest intensiva veckorna.

Att få närkontakt med Harald och de andra älgarna i Virum är attraktivt, inte minst bland utländska besökare. Större hägn med skog, fler och bättre vägar, större parkering och utökning av antal vagnar gör det möjligt att ta emot fler besökare och slippa flaskhalsar under de mest intensiva veckorna.

Foto:

Vimmerby2013-05-10 04:06


Sjätte säsongen i Virum har precis öppnat. Kjell Svensson säger att satsningen på älgparken blev både bättre och större än han och hans fru Helene kunde drömma om när de sadlade om från mjölkproduktion till skogens konung, ett av våra starkaste varumärken.
I dag ligger antalet besökare på ungefär 22 000 per år. Nitto procent av dem kommer under åtta veckor, i juli augusti.
- Vi har haft problem med köer under några veckor när det är otroligt mycket folk. Blir det för långa väntetider finns det de som vänder och åker härifrån. En del kommer tillbaka. Andra inte.
Sådana flaskhalsar räknar man med att slippa framöver.
- Destinationspengarna betyder att vi kan höja kvalitén på anläggningen. Vi har investerat i en utbyggnad av hägnet på två hektar till totalt åtta hektar och har nu också skogshägn, där man verkligen kan se älgarna i sitt rätta element. Nu har vi nio älgar, varav vi räknar med att tre kor är dräktiga. Det blir fyra vagnar istället för tre, större parkering och fler vägar i hägnet som gör att vi kan ta emot fler besökare och det blir lättare att köra vår, höst och vinter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om