Alice är en av fem finalister i P4 Nästa

P4 Nästa är en musiktävling över hela landet som avslutas med en riksfinal. Vimmerbymusikern Alice Hartvig har lyckats knipa en av finalplatserna i Norrbottens deltävling.

Alice Hartvig har gått till final i P4 Nästa Norrbotten med sitt band We Are To Blame.

Alice Hartvig har gått till final i P4 Nästa Norrbotten med sitt band We Are To Blame.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-04-22 18:00

Lokala sångfågeln Alice Hartvig är tillsammans med sitt band, We Are To Blame, en av fem finalister i P4 Nästa Norrbotten. 

– Vi får se om det bär men vi är väldigt glada att ha kommit med, säger Hartvig.

Bandet består förutom Alice Hartvig även av Urban Granbacke och Johan Karlsson och musiken tillhör en ganska speciell genre, som kanske egentligen inte ens finns.

– Det är typ pop-metal, men det låter lite konstigt när man säger så, skrattar Hartvig och försöker förklara,

– Bandets grundare Johan letade efter en sångerska som inte höll på med metal eller hårdrock och där kom jag in. Grunden i låtarna är metal och jag poppar till det med en tydlig melodi och sång som sätter sig. 

Finalen går av stapeln 1 juni och då blir det bandets första livespelning.

– Det är komplicerat att bo i olika delar av landet. Vi har en i Gällivare, en i Luleå och när vi började bodde jag i Piteå och nu här. Vi har jobbat på musiken i ett år men online och vi ser kanske inte oss själva som ett liveband som turnerar utan mer ett inspelningsband. Nu ska vi satsa mer på att sprida vår musik.

Vad tror du om era chanser att vinna?

– Vi har en ganska orginell genre och ser man till originaliteten tror jag vi har en stor chans. Men så är alla andra bidrag väldigt bra och vi är nya och har ingen etablerad lyssnarskara. Mycket handlar om marknadsföring också men kanske att vi sticker ut, säger Hartvig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!