Konsert i Sveasalen kan bli starten på tradition

På söndag hålls konserten "Get Together" i Sveasalen i Vimmerby. "Det är fria händer för alla som är med. Så det kommer vara en jätteblandning på musik och olika typer av framträdanden", säger Alice Hartvig, en av musikerna bakom arrangemanget.

"Egentligen vill jag bara ha ett arrangemang där man kan blanda olika musiker, och där det finns plats att spela här i stan", säger Alice Hartvig. På söndag blir det konsert i Sveasalen i Vimmerby.

"Egentligen vill jag bara ha ett arrangemang där man kan blanda olika musiker, och där det finns plats att spela här i stan", säger Alice Hartvig. På söndag blir det konsert i Sveasalen i Vimmerby.

Foto: Desirée Philipson, Johannes Widergren

Vimmerby2024-02-09 05:00

– Tanken började för nästan ett år sedan när jag upplevde att det inte finns jättemånga ställen i Vimmerby att spela på som musiker. Det arrangeras inte jättemycket heller för blandade musiker. Jag kände att det saknades ett sammanhang där man kan samla musiker i trakten. Warmbadhuset har varit lite av den typen men det här blir något annat, säger initiativtagaren Alice Hartvig från Klang Studio.

På scen kommer lokala musiker ta plats. Alice Hartvig, Johannes Widergren, Josefin Holst, Fredrik Söderlund, Aspelandet och Isabella Dahlbäck kommer bjuda på en blandning av musikstilar och låtar.

– Det finns inget tema utan det kommer vara en stor blandning. Olika instrument, någon har playback, några sjunger stämmor sedan kommer vi avsluta med ett nummer tillsammans. Min förhoppning är att det här kan bli något som återkommer och att det kanske blir ännu fler personer som vill spela och vara med. Men vi får se vad det blir för gensvar hos publiken, det krävs ju också.

undefined
"Det bästa vore om det blir en "när händer det nästa gång?". Så att det kan bli lite snurr på det och kanske bli en tradition framåt. Kanske till och med att musiker jag inte vet om hör av sig och vill vara med", säger Alice Hartvig. På bild Fredrik Söderlund och Alice Hartvig, som båda kommer att framträda på söndag.

Sveasalen, som ägs av IOGT-NTO, ligger ute till försäljning och det är långt ifrån säkert att framtida arrangemang kan ske där.

– Det är en jättesorg men vi passar på att vara där nu. När vi började att planera för arrangemanget visste vi inget om försäljningen. Nu testar vi det här så får vi se vad som händer, om det blir fler gånger. Vi är beroende av att det kommer folk för det finns ingen budget bakom, säger Alice Hartvig.

undefined
Sveasalen ligger ute till försäljning för 1,8 miljoner kronor. IOGT-NTO, som äger fastigheten, är medarrangör till konserten.

Hur har intresset varit hittills?

– Jag tycker att det har varit ett fint gensvar och förhoppningsvis får man med ännu fler musiker framöver. Det känns som att det är ett bra gensvar från allmänheten också, det är många intresserade i evenemanget på Facebook och upplever jag att det är många som pratar om det.

Behövs det här i Vimmerby?

– Jag är partisk eftersom jag själv är musiker. Jag tycker att Vimmerby generellt är bra på att erbjuda kultur, speciellt teater och dans, men just musik tycker jag kan få en större plats. Sedan finns det många som håller på med musik på kammaren. Här blir det verkligen en möjlighet att få komma ut och testa sina vingar.                                             

undefined
Josefin Holst är en av de lokala musiker som kommer att stå på scen.
"Jag frågade runt bland musiker jag känner eller har hört talas om och undrade om de ville vara med på tåget", säger Alice Hartvig.
"Jag frågade runt bland musiker jag känner eller har hört talas om och undrade om de ville vara med på tåget", säger Alice Hartvig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!