All you need is löv!

Mitt i den heta debatten om nedläggning av skolor tar Åke Hammarskjöld, Tuna Gård, och ägare och projektledare av Lövparken i Tuna, till ett helt nytt grepp. Lövparken får en... kärleksstig. Han hoppas det ska inspirera Tunaborna att bli fler.
- Självklart! Om några år kommer det att krylla av barn på dagis och i skolan. De kommer att få bygga ut skolan, eller stapla baracker upp till himlen, säger han med glimten i ögat.

Vimmerby2015-05-12 06:17


Åke Hammarskjöld står vid kärleksbågen som inleder den nya kärleksstigen i Lövparken i Tuna och ser lite pillimarisk ut.
- Går man under den här blir man störtförälskad. Den är tillverkad av lokala hantverkare under visst hemlighetsmakeri och jag lät grävmaskinisten provgå. Det funkar.
I de nyplanterade äppelträden intill bågen hänger röda hjärtan. Och hjärtan finns det gott om, längs stigen. Längs den 200 meter långa promenaden hittar man stigstenar av mosaik i form av hjärtan, ett "hjärterum" med en trång skålad bänk där bara förälskade par som gillar att sitta tätt får plats, eller "dans på rosor", som med tiden kommer att bäddas in i björkstammar med dansbanekänsla, där man redan nu kan dansa till Beatles "All you need is love", om man trycker på ett blodrött hjärta.
- Eller, som vi säger i Lövparken, All you need is löv...
Vill man rista in sina in sina initialer, precis som Robin Hood och Marian, finns det en trädstam för det. Runt stammen växer såklart kärleksört och förgätmigej. Tittar man noga i buskarna kan man även hitta Göken...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om