"Alla avdelningar ska öppnas"

Öppna alla avdelningar på nya äldreboendet, inför fixartjänst och större valfrihet inom hemtjänsten. Och nej till utförsäljning av den kommunala verksamheten. Det är Socialdemokraternas huvudpunkter i socialpolitiken. - Med våra kvalitetskrav finns det inte något utrymme för stora vinster i välfärden, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Socialdemokraterna Helen Nilsson och Eva Berglund vill öppna alla avdelningar på det nya vård- och omsorgsboendet.

Socialdemokraterna Helen Nilsson och Eva Berglund vill öppna alla avdelningar på det nya vård- och omsorgsboendet.

Foto:

Vimmerby2014-08-21 06:19


Runt årsskiftet står 140-miljonersbygget av kommunens nya vård- och omsorgsboende klart. Men man har inte råd att öppna alla avdelningar. Varje avdelning bedöms kosta fem miljoner kronor per år, och en avdelning kommer att hållas stängd tills vidare.
Socialdemokraterna vill öppna alla avdelningar.
- Vi hävdar att bygger man nytt har man råd att öppna alla avdelningar. Vi har haft en situation i sommar där vi inte haft plats att ta hem medicinskt färdigbehandlade från Västerviks sjukhus och det kostar kommunen 5 500 kronor per person och dygn. Har vi en medicinskt färdigbehandlad i Västervik ska vi kunna ta hand om dem i en mer hemlik miljö i kommunen, säger Eva Berglund (S), andre vice ordförande i socialnämnden.
Sossarna säger också nej till att sälja ut verksamheten.
- Det ska drivas i kommunal regi. Ska ena delen vara i privat regi sätter man upp en mur emellan delarna. Det är också en osäkerhet för de boende och personalen.
- Alliansen vill inte sälja ut för att brukarna ska få valfrihet, utan för marknadens skull. Även om den ena delen är privat så får inte de äldre välja, säger oppositionsrådet Helen Nilsson (S).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om