"Alla upplever det som en positiv grej"

Nyheten om att Frödinge Mejerier AB ska byta ägare som vi berättade om i torsdags, har tagits emot väl. "Alla upplever det som en positiv grej", säger produktionschefen Anders Thörngren.

Beskedet om ägarbyte har tagits emot väl på Frödinge Mejeri, enligt produktionschef Anders Thörngren.

Beskedet om ägarbyte har tagits emot väl på Frödinge Mejeri, enligt produktionschef Anders Thörngren.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-08-28 18:00

Igår offentliggjordes planerna på att Frödinge Mejeri ska byta ägare inom koncernen. Orkla Foods Sverige lämnar över till Odense Marcipan A/S som är en del av Orkla Food Ingridients.

Beskedet har mottagits väl av de 75 anställda på fabriken i Frödinge, enligt Anders Thörngren som är produktionchef.

– Vi ser väldigt positivt på det här. Genom den nya ägaren får vi bland annat systerbolaget Baechs Conditori i familjen som jobbar med liknande produkter som oss och har etablerade varumärken som vi också kan dra nytta av, säger Anders Thörngren.

Det nya ägarskapet är tänkt att leda till vidare produktutveckling och mer kostnadseffektiv produktion som ska skapa tillväxt.

– Det är inte ofta sådana här affärer görs nästan enbart för att skapa tillväxt så det är positivt, säger Anders Thörngren.

Frödinge Mejeri firade 90 år ifjol och har genomgått flera ägarbyten på vägen. Anders Thörngren har varit med på stora delar av resan.

– Vi tillhörde Arla först, innan det norska företaget Rieber&Son tog över och i sin tur köptes av Orkla 2013. Snart börjar en ny era och det ska bli spännande.

Innan ägarbytet kan ske den 1 oktober återstår en hel del jobb.

– Det kommer bildas ett nytt bolag för verksamheten i Fördinge så alla anställda måste skriva på nya avtal vilket de varit positiva till. Sedan måste alla fastigheter och maskiner in i det nya bolaget som även ska tillsätta en egen VD, säger Anders Thörngren.

Ägarbytet kommer att ske den 1 oktober.
Ägarbytet kommer att ske den 1 oktober.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!