Allianspolitiker ute och cyklar

Rosiga kinder. Rejäla skor och förstås cykelhjälmar som skydd för det allra viktigaste. Med stor entusiasm tog centerpartisten Ingela Nilsson-Nachtweij och kristdemokraten Elisabeth Lago Nilsson en cykeltur runt halva staden tillsammans under torsdagsförmiddagen.

Elisabeth Lago-Nilsson, KD, Emma Birgersson, klimat och energirådgivare och Ingela Nilsson Nachtweij, C, vill att Vimmerbyborna ska cykla mer.

Elisabeth Lago-Nilsson, KD, Emma Birgersson, klimat och energirådgivare och Ingela Nilsson Nachtweij, C, vill att Vimmerbyborna ska cykla mer.

Foto:

Vimmerby2012-09-21 06:24


Nu gäller det förstås ingen vanlig nöjesrunda som de två politikerna var ute på.
Alltihop är en del i den Europeiska trafikantveckan och därför fick Vimmerbyborna chansen att provcykla elcyklar under torsdagen.
Allt för att väcka intresse och nyfikenhet för fordonen som man gärna ser fler av på Vimmerbys gator.
- Det finns flera vinster med elcyklarna. Både hälsomässigt och miljömässigt, säger Lago-Nilsson.
- Inte minst för den som bor en bit utanför staden. För bor man en bit ifrån kan det vara motigt att cykla de där kilometrarna till jobbet... något som en elcykel kan råda bot på, menar Lago-Nilsson.

Två el-cyklar
I dag finns två el-cyklar inom den kommunala verksamheten i Vimmerby.
Det är det hemtjänsten som använder - och de används mycket, enligt Lago-Nilsson. Så pass att det till och med finns funderingar om att skaffa en till. För varken bil eller vanlig cykel mellan brukarna är optimalt i alla lägen. Och då finns el-cyklarna som ett alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om