Allsång på g

Det började en blöt kväll i Källängen sommaren 2004. Sedan har det bara gått uppåt. Nu hoppas Johan Ståhl och Mattias Karlsson att årets Allsång i Storebro ska slå allt annat. - Man får ju lite prestationsångest. Så nervös som jag är i år har jag aldrig varit tidigare, säger Johan Ståhl.

Vimmerby2008-07-15 07:21

De har alltid gillat allsång, redan på den tiden det var en företeelse förknippad med den mogna publiken.
De var 20 respektive 24 år när de drog igång allsång i Källängsparken i Vimmerby. Just den kvällen ösregnade det. Men det kom ändå 400 personer. Och alla hade kul.
- I förväg var det nog inte så många som trodde på oss, men vi fick blodad tand. Året därpå var det lite mer intresse och vi bokade Bosse Larsson och det kom tusen personer.

När det kärvade med ekonomiskt stöd från kommunen kom Storebro in i bilden - Storebro IF och det lokala näringslivet - och sedan dess har det sjungits allsång i Storebroparken.
- Första året i Storebro kom 1 200 personer och i fjol 2 000. Det är klart det vore kul om det inte blev färre än så i år, säger Johan Ståhl, som tycker att det där med nervositeten nog blivit några snäpp värre med tiden.
På lördag kommer Amy Diamond, Hasse "Kvinnaböske" Andersson, Lalla Hansson, Mattias Holmgren, Mathilda Lindström, Hilda Stenmalm och Lennart "Örten" Larson och Patric Engqvist från Lifvens att se till att det svänger i parken.
- Artister som riktar sig till en bred publik i alla åldrar och så vill vi ha det. Och det ska bli fart på låtarna också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om