Allsångsfans i tv

De fick 1 200 personer till allsång i Storebroparken. De fick leda 16 000 personer i Skansenpubliken i "Stockholm i mitt hjärta". Nu får Vimmerbys största allsångsfans Johan Ståhl och Mattias Karlsson vara med i SVT:s allsångsdokumentär, som sänds på juldagen, också.

Johan Ståhl i en roll han älskar - allsångsledaren. Här är det några unga allsångsdeltagare i Storebro som fått närkontakt. Och SVT fanns på plats.

Johan Ståhl i en roll han älskar - allsångsledaren. Här är det några unga allsångsdeltagare i Storebro som fått närkontakt. Och SVT fanns på plats.

Foto:

Vimmerby2006-12-21 07:57

På juldagen blir det en stor portion allsång, sommar - och Storebro i SVT 1. Då sänds nämligen "Allsång på Skansen med fansen", där man möta några av Sveriges trognaste allsångsfans. De som kommer tidigt kvällen innan för att övernatta och få bästa platserna. De som driver hemsida för allsångsfans. Och Vimmerbykillarna Johan Ståhl och Mattias Karlsson, som sedan några år har eget allsångsbolag, leder allsång på ålderdomshem och lockat storpublik på hemmaplan.
Men en stund i somras var det inte riktigt lika mycket klang och jubel. Den planerade allsångskvällen i Vimmerby fick stryka på foten, på grund av svårigheter att få ekonomiskt stöd.
- Men då fick vi respons från Storebro istället, och tack vare Storebroborna blev det en fantastisk allsångskväll i Storebroparken den 22 juli med 1 200 personer, Mats Paulsson, Mathias Holmgren och massor av allsång, säger Johan Ståhl.
Det hela filmades av SVT, vilket väl få i publiken lär ha undgått att märka. Dessutom blev grabbarna inbjudna till Allsång på Skansen den 25 juli, där det blev intervjuer, tillgång till eftertraktade vip-platser...
-... och när programmet var slut och extrashowen skulle börja fick jag och Mattias en riktigt stor överraskning. Anders Lundin kallade nämligen upp oss på scenen och frågade om vi ville leda en allsång - och inte vilken allsång som helst utan "Stockholm i mitt hjärta."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om