Det är den lägsta siffran någonsin sedan kommunen började med undersökningen 2006.
Det är allt mer positiva siffror som kommunens ungdomspedagog Anja Persson kan presentera.
Förutom att allt färre elever i årskurs åtta dricker alkohol, har också användandet av snus minskat från nio till tre procent på de två år som gått sedan drogvaneundersökningen gjordes senast.
Även rökningen har minskat, från 15 till 6 procent sedan 2014.
– Den nedåtgående trenden i alkohol syns även i resten av landet och forskarna har ännu inte kunnat fastslå vad som är orsaken, säger Anja Persson. En anledning tros vara att fler föräldrar blivit restriktiva tack vare det förebyggande arbetet som bedrivs.
Kulturell bakgrund
Det finns också en teori om att ungdomar spenderar mer tid framför datorn och således umgås med varandra i större utsträckning över sociala medier och datorspel.
– Och det kan delvis också bero på att fler ungdomar har en kulturell bakgrund där alkohol inte är en given komponent, tillägger Anja Persson.
Sjätte gången
Det var i våras som den sjätte drogvaneundersökning gjordes bland kommunens dåvarande åttor. 157 elever deltog, vilket motsvarar 97 procent.
– Kommunen använder den främst som underlag för att se var mest insatser ska läggas, säger Anja Persson.
Vanligare bland flickor
Undersökningen visar också att det är dubbelt så många flickor som rökt, detsamma gäller även de som druckit alkohol.
Ytterligare viktiga punkter i undersökningen är att det är fler än någonsin som tycker det är oacceptabelt med rökning, alkoholberusning och narkotikaanvändning.
Och det är färre föräldrar som köper ut alkohol till sina barn och färre föräldrar som tillåter sina barn att dricka alkohol.