Allt fler åker med Kustpilen

Fler och fler väljer att åka med Kustpilen. Under sommaren har antalet resande på Stångådalsbanan mellan Kalmar-Linköping ökat med 27 procent. Den största ökningen, 30 procent, sker inom Kalmar län, mellan Vimmerby och Kalmar.

Allt fler åker tåg på Stångådalsbanan. Passagerarantalet har ökat med nära 30 procent i sommar.

Allt fler åker tåg på Stångådalsbanan. Passagerarantalet har ökat med nära 30 procent i sommar.

Foto:

Vimmerby2012-09-04 06:13


- Vi har fått bättre ordning på tågen och resenärerna har märkt att de kan lita på Kustpilen mer än tidigare. Tågen går oftare och med bättre punktlighet, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell i ett pressmeddelande om den rejäla ökningen av antalet tågresenärer.
Totalt har 77 320 resenärer åkt med Kustpilen på Stångådalsbanan under de tio sommarveckorna. Det ska jämföras med 60 940 passagerare under motsvarande period förra året. Det gör en ökning med 27 procent. När KLT mäter ökningen av antalet resande inom Kalmar län, det vill säga sträckan mellan Kalmar och Vimmerby är ökningen ännu större och ligger på 30 procent.

Växande service
Bortsett från några tillfällen under sommaren då flera tåg gick sönder samtidigt har trafiken med Kustpilen fungerat bättre än på mycket länge.
Sedan i lördags är det också möjligt att betala med bankkort ombord på tågen för samtliga biljetter och produkter, även inom Kalmar län, som tidigare varit undantaget sedan kontantstoppet infördes efter rån i Linköping i våras.
Karl-Johan Bodell ser en växande service på tågen.
- Det är en naturlig utveckling för att göra Kustpilen än mer attraktiv. Sedan tidigare har tågen en hög komfort, med sköna säten och en trevlig servering ombord. Resenärerna tycker det känns hemtrevligt att åka med Kustpilen. Och det är det i särklass mest prisvärda alternativet att ta sig mellan Kalmar och Linköping, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om