Allt klart - sågavtal spikat

Ett avtal är nu klart om Royal Star och Hemmingssons såganläggning i Hamra utanför Vimmerby är en del i den nya stora koncernen. Därmed bildas Sveriges största träindustriföretag, Royal Star. Det står klart sedan ägarna till de två träindustriföretagen Mindab och AssiDomän Timber nu undertecknat det slutliga samgåendeavtalet. Sveaskog, LRF och Skogsägarna Mellanskog har alltså nu undertecknat det slutgiltiga avtalet avseende det den 2 juni 2003 offentliggjorda samgåendet mellan Mindab (Mellanskog Industri AB) och AssiDomän Timber. Ansökan till berörda konkurrensmyndigheter kommer nu att lämnas in. Till styrelseordförande i Royal Star föreslås Stig Nordin, tidigare VD för Korsnäs, Kinnevik och Invik & Co AB.

Vimmerby2003-07-15 05:31

Royal Star, som Sveriges största och Europas fjärde största träindustriföretag, blir en betydande aktör på europamarknaden.
Genom sin kapacitet skapas förutsättningar för att bolaget ska bli en attraktiv samarbetspartner och leverantör till de ledande europeiska byggmaterialföretagen.
Bolagets mål är att bli en ledande aktör på marknaderna för synligt trä i utvalda kvalitetssegment för kunder i Europa och Japan. Tonvikten kommer att ligga på högkvalitativa furuprodukter. Vidare är Royal Stars mål att vara den ledande distributören av förädlade och sågade trävaror till den skandinaviska byggmaterialhandeln.
Royal Star kommer efter samgåendet att ägas av LRF (25 procent), Skogsägarna Mellanskog (21 procent) och Sveaskog (50 procent). Övriga cirka 4 500 aktieägare kommer att äga 4 procent av bolaget. Grundarnas avsikt är att engagemanget i Royal Star skall vara långsiktigt, men är öppna för ett breddat ägande på sikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om