Allt närmare etablering i Kina

Sedan början av januari 2012 har Ljunghäll AB jobbat för att öppna en ny fabrik i Kina. Nu är affären nära att slutföras. - Det är 85-90 procents chans, säger pressgjuteriets vd Hans Linnér.

Kan snart få kinesiska kollegor. Ljunghäll AB är allt närmare en etablering på den kinesiska marknaden och går mot ett starkt 2014.

Kan snart få kinesiska kollegor. Ljunghäll AB är allt närmare en etablering på den kinesiska marknaden och går mot ett starkt 2014.

Foto:

Vimmerby2014-08-08 06:14


Linnér tror att affären för uppskattningsvis 75-100 miljoner kan vara klar i slutet av september. Att den dragit ut på tiden beror på förändrade ekonomiska villkor i Kina.
- Jag får villigt erkänna att det tagit längre tid än jag trodde. Den ekonomiska situationen i Kina har förändrats och de villkor vi räknade med från början gäller inte längre. Men vi är fortfarande på det här spåret för fullt och förhandlingarna är inne i ett skarpt läge. I slutet av september tror jag att vi kan vara i hamn, säger han.

Stor chans
En fabrik i Kina skulle innebär att Ljunghäll kan konkurrera om fler ordrar.
- Många av våra kunder vill ha globala underleverantörer. De vill ha samma detaljer till fabrikerna i Kina som vi levererar på hemmaplan. Därför tror vi att den här affären skulle vara väldigt positiv.
Hur stor chans är det att affären blir av?
- Jag skulle säga att det är mellan 85-90 procent.
Linnér menar att en etablering i Kina även är positiv för fabriken i Södra Vi.
- Vi skulle ha större chans att få jobb. Som det är nu säger vissa kunder till oss att vi inte behöver offerera eftersom vi inte kan leverera till deras fabrik i Kina. Och det skulle inte stjäla några jobb i Södra Vi som kommer att fortsätta vara huvudfabrik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om