Allt svårare hitta snöröjare för kommunen

En dryg decimeter blötsnö och snösvängen är i full gång. - Vi har hela organisationen igång, säger Bo Palmér, t.f gatuchef på tisdagen. Utöver kommunens egen snöröjningsorganisation finns ett antal privata entreprenörer. Något som det blivit allt svårare att få tag i.

Fem privata entreprenörer röjer snö på kommunens uppdrag. Per Johansson i Rostorp har fyra maskiner i gång efter snöfall.

Fem privata entreprenörer röjer snö på kommunens uppdrag. Per Johansson i Rostorp har fyra maskiner i gång efter snöfall.

Foto:

Vimmerby2010-01-20 07:33


- Anbuden duggar ju inte tätt när vi handlar upp. Någon gång har det väl hänt att det kommit in två, men vi får vara glada så länge vi får ett anbud i varje upphandling, säger Bo Palmér.
Totalt anlitar kommunen fem olika entreprenörer för att komplettera den egna snöröjningsorganisationen.
De röjer i huvudsak gatorna i de mindre orterna, men i några fall också något enstaka område i centralorten.
- Vi har fem entreprenörer som sköter röjningen i Gullringen, Södra Vi, Rumskulla, Frödinge, Storebro och Tuna, säger han.
En anledning till att det blivit allt svårare med åren att få tag i entreprenörer för snöröjningen kan vara uppbundenheten. Det kräver sitt att ständigt vara redo att rycka in under hela vinterhalvåret.

Lojalitet
I kommunens egen organisation har förarna snöjour var fjärde vecka, men rycker ofta in ändå när det behövs.
- Det är sällan någon backar. Det finns en enorm lojalitet, säger Bo Palmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om