ALMA-pristagaren kommer till Vimmerby

Årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson, USA, kommer till Sverige i maj för att ta emot Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Och då passar hon också på att träffa ungdomar i Vimmerby och titta in i Astrid Lindgrens barndomshem på Näs.

Årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson kommer till Vimmerby i maj.

Årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson kommer till Vimmerby i maj.

Foto: Carlos Diaz

Vimmerby2018-04-18 13:20
 ALMA-veckan äger rum 22–28 maj och rymmer föreläsning, skolbesök och möten med ungdomar.
Den 25-26 maj kommer pristagaren till Vimmerby, där hon bland annat gör ett besök på Astrid Lindgrens skola och Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.
Veckan i Sverige avslutas med en ceremoni i Konserthuset Stockholm 28 maj, då kronprinsessan Victoria överlämnar priset.
Jacqueline Woodson är en amerikansk författare, född 1963 och bosatt i Brooklyn. Hennes författarskap omfattar drygt trettio titlar; från romaner till lyrik och bilderböcker. Jacqueline Woodson skriver ofta om ungdomar i gränslandet mellan barndom och vuxenliv. En av hennes mest hyllade böcker är den flerfaldigt prisbelönade självbiografin Brown Girl Dreaming (2014).

En brun flickas drömmar (svensk titel) ges ut 24 maj i översättning av Athena Farrokhzad. Fler av Woodsons böcker är planerade för översättning framöver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om