Älö Trä AB flyttar till Fanérfabriken

Det är Älö Trä som ska flytta in på Fanérfabriken i Vimmerby. En förutsättning är att fullmäktige beviljar kommunens köp av fastigheten för 10,5 miljoner på måndagens sammanträde. - Vi ska flytta dit. Mer vill jag inte säga i det här läget, säger Älö Träs Peter Anemyr.

Klart för beslut. Allt talar för att fullmäktige beviljar kommunens köp av Fanérfabriken. Älö Trä AB blir det första nya företaget som träder in på området.

Klart för beslut. Allt talar för att fullmäktige beviljar kommunens köp av Fanérfabriken. Älö Trä AB blir det första nya företaget som träder in på området.

Foto:

Vimmerby2014-04-25 07:17


Älö Trä AB bildades 2005 och har under lång tid haft behov av större lokaler. Företaget tillverkar främst småhus, toalettbyggnader och sanitetsprodukter och har drygt 20 anställda.
2012 låg omsättningen på 5,1 miljoner, att jämföra med 3,2 miljoner tre år tidigare. För att möta expansionen har företaget hyrt in sig på båtbyggarskolan i Storebro, men nu blir det alltså helt nya lokaler i centrala Vimmerby.
Till att börja med kommer företaget att disponera en produktionslokal på 2000 kvadratmeter plus kontorlokalen som hyrs i andra hand.
- Vi ska flytta dit, men jag vill inte berätta mer förrän vi är på plats, säger delägaren Peter Anemyr.

10,5 miljoner
På måndag är det tänkt att fullmäktige ska rösta igenom kommunens köp av Fanérfabriken för 10,5 miljoner kronor. En del av fastigheten säljs direkt vidare till fastighetsbolaget Holmstrand & Karlsson Fastighets AB för 4 miljoner och själva kontors- och omklädningsdelen hyrs ut till samma bolag som sedan hyrs ut i andra hand till Älö Trä AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om