Alsér blir ny ordförande för Tillväxtverket

Tillväxtverket får en ny ordförande den 1 juli - den tidigare Vimmerbyföretagaren Kristina Alsér. Det nya uppdraget inkräktar dock vare sig på jobbet som landshövding i Kronoberg eller ordförandeposten i styrelsen för kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs.
- Det här är jätteroligt. Naturligtvis är det väldigt kul att vara det alternativ regeringen vill ha.

Vimmerby2014-05-21 07:07


Diskussionerna mellan regeringen, Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf och Kristina Alsér har pågått under en längre tid. En "spännande resa", säger Alsér, som landade i beslut för en månad sedan. Först nu är det officiellt att det är hon som blir ny ordförande för den nationella myndigheten under Näringsdepartementet den 1 juli. Ordförande nu är Chris Heister, landshövding i Stockholm.

Fortsätter som hövding
Hon har redan fått frågan om hon nu slutar som landshövding i Kronoberg.
- Inte alls. Jag fortsätter som landshövding till mitt förordnande går ut den 30 september 2016. Som regeringens förlängda arm är det snarare så att man förväntas ta andra regeringsuppdrag, så det är inget konstigt med det.
Bland hennes övriga regeringsuppdrag finns en plats i Vinnovas styrelse och som samordnare för Glasrikeuppdraget och "Förenkla på riktigt" för att förenkla kontakten mellan länsstyrelser och företag. Uppdraget som utredare i regeringens bredbandsstrategi är slut och det är bland annat det som frigör tid för det nya ordförandeskapet i Tillväxtverket.
- Jag lämnar också ordförandeskapet i Föreningen Norden och en del mindre uppdrag som följer med jobbet som landshövding, som jag tycker det är bättre att andra lotsas in på när jag nu bara har två år kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om