Alsér om året som gått

Kristina Alsér, vd för miljöteknikföretaget Mercatus i Vimmerby kan onekligen se tillbaka på ett händelserikt år. Företaget har nominerats till Sveriges bästa arbetsplats, har fått kungens stipendium för gott ambassadörskap för svensk miljöteknik, hon själv har fått en plats i regeringens nya globaliseringsråd...Allt viktigt. - Men det största som hänt är ändå att miljöfrågorna kommit upp på dagordningen.

Det har varit ett händelserikt år för Mercatus och Kristina Alsér.

Det har varit ett händelserikt år för Mercatus och Kristina Alsér.

Foto:

Vimmerby2007-01-05 07:29

En symbolisk get för 200 kronor i julklapp. Det har de fått, på Mercatus. Getpengarna går till en organisation som driver ett projekt som går ut på att hjälpa kvinnor i Afrika. De får avkastningen från getmjölken - mot att de utbildar sig på lördagar.
Det kan vara ett exempel på det Kristina Alsér gärna talar om, vår nya medvetenhet.
Medvetenheten märks överallt - hos kunder på de stora branschmässorna, hos kollegor och samarbetspartners, affärskontakter på nationell och internationell nivå. Hos medarbetare - och president Bush.
- Att klimatförändringarna och naturkatastroferna fått också en stormakt som USA att ta miljöhotet på allvar betyder mycket - det sänder ut signaler om att det är dags att ta det på allvar.
Hon, inte teknisk betonar hon, i en bransch som först i slutet på 1990-talet blev sin egen och nu räknas som framtidens stora tillväxtbransch, tycker att detta är det största med det gångna året. Medvetenheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om