ALV är Sveriges bästa upplevelse

Astrid Lindgrens Värld är Sveriges bästa upplevelse. Det säger norska, finska, danska, tyska, italienska, franska, brittiska och ryska researrangörer, som såg till att ALV får prestigefyllda TRIP Global Award. - Vi är oerhört glada och stolta över utmärkelsen, och själva galan var olidligt spännande, säger en lycklig vd Mikael Ahlerup.

Hos Pippi och de andra i Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby, får man Sveriges bästa upplevelse. Det tycker den utländska marknaden, som sett till att parken får det prestigefyllda TRIP Global Award 2011.

Hos Pippi och de andra i Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby, får man Sveriges bästa upplevelse. Det tycker den utländska marknaden, som sett till att parken får det prestigefyllda TRIP Global Award 2011.

Foto:

Vimmerby2011-10-22 04:05


Jodå, visst blev det champagne sent i torsdags kväll, när det stod klart att årets TRIP Global Award-vinnare på Svenska Turistgalan var Astrid Lindgrens Värld.
- Det är helt sanslöst roligt. Här handlar det om att den utländska marknaden säger att Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Småland är den bästa upplevelsen Sverige har! Priset gör oss extra glada, dels för att det är ett fantastiskt kvitto på att de drygt 120 000, eller 27 procent, av våra gäster som kommer från utlandet tycker om det vi gör, dels för att priset ger oss en stark plattform och stärker oss i ambitionen att satsa ännu mer i de här länderna, säger Mikael Ahlerup.

Åtta länder
Det var andra året i rad som ALV nominerades till det mycket prestigefyllda priset TRIP Global Award. Utmärkelsen har instiftats av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige i samarbete med Visit Sweden i syfte att ta reda på vad utländska besökare vill uppleva i Sverige och uppmärksamma dem som erbjuder Sveriges bästa upplevelse.
Urvalsprocessen sker på åtta för Sverige viktiga utlandsmarknader - Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Italien, Frankrike, England och Ryssland. Juryn består av totalt drygt 30 researrangörer från de åtta länderna.

Spännande
Mikael Ahlerup beskriver galan som en rafflande nervpärs.
- Det var verkligen galet spännande upplägg och poängutdelningen kan liknas vid "Eurovision Song Contest". Vi blev inbjudna till ett Green Room och ambassadörerna från respektive land delade ut 1-8 poäng.
När sju av åtta länder röstat låg Skansen och ALV i topp, med 45 poäng vardera. Det innebar att Finland, som var sista land, fick avgörandet i sina händer.
- När Skansen fick 6 poäng och vi ännu inte fått våra poäng förstod vi att vi gått hela vägen och vi vann med 1 ynka poäng över Skansen, 52 mot 51.
Astrid Lindgrens Värld fick fullpoängare av Norge, Danmark och Tyskland och 7 poäng av Finland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om