ALV avbryter samarbete

Astrid Lindgrens Värld avbryter samarbetet med Sveafastigheter i hotellprojektet. Det blev klart på tisdagen. Samtidigt bedömer Mikael Ahlerup att en hotelletablering aldrig varit så nära som nu.

Vimmerby2008-06-11 06:34

- Vi för sedan en tid tillbaka diskussioner med andra stora och kända aktörer, och som jag ser det är vi idag närmare än lösning än någonsin tidigare, säger han.
På tisdagen blev det alltså klart att en av de tre parter som ingick ett Letter of intend den 26 april 2007 lämnar projektet.

Ingen konflikt
Mikael Ahlerup betonar att det inte rör sig om någon konflikt.
- Vi har olika synsätt på hur en sådan här lösning ska se ut, och efter att vi tagit del av Sveafastigheters väg väljer vi att gå en annan väg. Vi anser samtidigt att det samarbete och de diskussioner vi haft hittills har varit mycket värdefulla.
Den andra samarbetspartern Choice Hotels kvarstår helt utifrån de ambitioner som tidigare presenterats.
Det handlar om att hotell i storleksordningen 200 rum, det ska finnas restaurang och konferensanläggning och en stor badanläggning på runt 2000 kvadrat inomhus plus utomhusbad. Allt i storleksordningen 300 miljoner kronor.
- Det ska vara helt finansierat med privata pengar, samtidigt kommer vi förstås att söka de bidrag som finns att söka, men vi är inte beroende av det på samma sätt som Holiday Club i Västervik. Men jag hoppas att också den satsningen kommer att bli av, säger Mikael Ahlerup.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om