ALV budgeterar för besöksrekord

Många inom kommunens turistnäring tror på en rekordsommar. Så även dragloket Astrid Lindgrens Värld. Under sommarperioden har ALV budgeterat med 425 000 besökare - vilket skulle innebära nytt rekord. - Det ser väldigt positivt ut, säger vd Mikael Ahlerup.

Vimmerby2013-05-31 06:27

2007 hade Astrid Lindgrens Värld 424 800 besökare under sommaren. Rekordet har stått sig. Men om ALV:s förväntningar på 2013 infrias så kommer nöjesparken ha en ny rekordnotering när huvudsäsongen avslutas i början av september.
ALV budgeterar med 425 000 besökare i sommar.
- Vi tror på en fantastiskt bra sommar. Vi är så klart beroende av väder och vind, men vi har budgeterat med rekord i antalet besökare.
Jämfört med ifjol har ALV sålt 17 procent fler årskort. I år ligger man på 3400 stycken. Vad gäller bokningsläget på campingen pekar siffrorna på full beläggning under högsäsongen - precis som vanligt.
- Högsäsongen är det alltid fullt på vår camping, så där kan det inte bli någon ökning.

Emil-miljön lockar
Det är förstås storsatsningen på den nya Emil-miljön för 95 miljoner som skapar ett extra intresse.
- Vi har gjort den största satsningen någonsin och har lagt mer pengar på marknadsföring än någonsin. Om vi inte hade trott på rekord hade det varit som att värva ihop ett drömlag i fotboll och inte tro på guld. Det gör man inte, säger Ahlerup.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om