ALV bygger ut största butiken

Största butiken i ALV har varit långt ifrån tillräckligt stor för att klara besökstrycket. Nu ska det bli ändring på det. - I slutändan handlar allt om hur vi tar hand om våra besökare och trängseln i "Almas diversehandel" är något många varit besvikna på, säger vd Mikael Ahlerup.

Vimmerby2012-01-24 07:56

Souvenir- och diversebutiken på Bråkmakargatan i Astrid Lindgrens Värld är för många besökare sista anhalten innan de lämnar upplevelseparken i Vimmerby.
Om de kommit in, vill säga.
- Sena eftermiddagar i juli är det faktiskt så trångt att många inte ens tar sig in. Och de som gör det kommer ofta ut med kommentaren "det går inte att vara därinne", säger vd Mikael Ahlerup.
Han vill förklara att när parkens största butik växer från 145 till 390 kvadratmeter, genom att slå ut vägg och bygga ut mot parkeringen, handlar det inte bara om förhoppningen att sälja mera prylar.
- Syftet är att åtgärda något vi fått påpekanden om, direkt från besökare eller i mejl eller gästenkäter. Åker folk från Danmark, Norge, Sundsvall eller Linköping för att komma till oss ska de också kunna göra allt de förväntar sig. Ronjaborgen kan vara hur bra som helst om människor lämnar parken besvikna över att de inte kunde komma in i butiken. Den är också en del av upplevelsen.
Butiksutbyggnaden, som kostar 6 miljoner, ska vara klar 1 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om