Chefen om årets säsong på Astrid Lindgrens Värld

Skolorna börjar och det betyder slutet på högsäsongen för Astrid Lindgrens Värld. "Det har varit en väldigt bra sommar", säger vd:n Jocke Johansson.

Jocke Johansson är mycket nöjd med årets säsong.

Jocke Johansson är mycket nöjd med årets säsong.

Foto: Elin Elmström

Vimmerby2024-08-18 13:00

När Vimmerby Tidning pratar med Jocke Johansson är det bara några timmar kvar av årets högsäsong. Klockan 18:00 på söndagen lämnade de sista besökarna sagoparken.

Hur känns det?

– Det känns bra. Det har varit över förväntan utifrån vår målbild. Det pekar mot att vi har haft det näst största antal gäster någonsin. Vårt rekordår var 2019, men 2024 ser ut att gå riktigt bra, säger Jocke Johansson.

Han berättar att de fortsatt kommer ha öppet över höstlovet och några sensommarhelger framöver. De försöker hela tiden att förlänga och hitta olika sätt att kunna ha öppet.

– Ett stängt ALV generar inga pengar.

Hur många besökare räknare ni med i år?

– Enligt prognosen för hela säsongen ser det ut att landa på strax över en halv miljon, säger Jocke Johansson.

Inför premiären utökades sittplatserna vid Ronjateatern från 600 till 1200. Man invigde även en ny restaurang vid midsommar med konferenslokaler på ovanvåningen.

– Den hoppas vi på att utnyttja mer nästa år. Vi har inte helt fått utväxling av den ännu, men kommer använda den för barnfamiljer de kommande helgerna och vid höstlovet. Det har varit bra satsningar, säger Jocke Johansson.

Några speciella minnen från säsongen?

– Oj, det är helt klart medarbetarna. Varje år är som att starta upp ett helt nytt företag med över 620 anställda där fyrtio procent är nya. Men vi kom igång direkt från start och det har fungerat riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!