Anställd på Astrid Lindgrens Värld utsatt för misshandel

Under fredagen skedde ett slagsmål vid Astrid Lindgrens Värld. En man i 25-årsåldern blev förd med ambulans från platsen. "Det var en medarbetare till oss som råkade ut för bråket", berättar vd:n Joacim Johansson.

Ett slagsmål utbröt vid Astrid Lindgrens Värld vid 17.30-tiden i fredags. "En medarbetare råkade ut för det", berättar vd:n Joacim Johansson.

Ett slagsmål utbröt vid Astrid Lindgrens Värld vid 17.30-tiden i fredags. "En medarbetare råkade ut för det", berättar vd:n Joacim Johansson.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2024-07-08 10:45

I fredags eftermiddag ska ett bråk ha utbrutit vid Astrid Lindgrens Värld. Enligt tidiga uppgifter från polisen ska bråket ha påbörjats inne i parken. Fyra personer ska från början ha varit inblandande, två som bråkat och två som försökt att avstyra. Bråket ska ha fortsatt utanför parken där ett slagsmål ska ha utbrutit och en person blivit slagen till marken.

Den målsägande mannen i 25-årsåldern, som jobbar på Astrid Lindgrens Värld, blev förd med ambulans från platsen. Efter förhör med polis upprättades en anmälan om misshandel av normalgraden. 

– Det känns jättetråkigt. Under mina tio år har det aldrig hänt tidigare vad jag känner till, säger Joacim Johansson. 

Vad var det som hände?

– Jag har inga detaljer och vet inte mycket mer än att jag har blivit informerad om att det skett. Det jag vet är att det inte skedde inne i parken på en offentlig yta, så inte där det rörde sig gäster. Hade det varit så hade kanske det varit någon med civilkurage som klivit emellan. Vad jag fått veta skedde det vid vad vi kallar bakom-utrymmen, backstage. 

Vad var upprinnelsen till det?

– Jag vet ingenting om det. 

Får det er att tänka annorlunda kring säkerheten framåt?

– Nej, vi jobbar med säkerhet hela tiden. Det här är oerhört tragiskt och olyckligt. Jag tycker att det är jättetråkigt för vår medarbetares skull. Men det förändrar inte vårt rigorösa arbete på säkerhet som vi haft sedan tidigare.

Hos polisen berättar Ulf Gollungberg att det finns en misstänkt, en man i 25-årsåldern, och att han och målsägaren ska ha känt varandra sedan tidigare. 

– Det verkar som att det är någon konflikt mellan målsägare och misstänkt. Det verkar ha varit något som man har varit osams om sedan tidigare, berättar han.

Polisanmälan bekräftar uppgiften om att slagsmålet ska ha hänt utanför parken. 

– Det är en misshandel som har ägt rum utomhus, på baksidan av parken. Det ska ha varit fyra personer som har bråkat med varandra.  Målsägaren ska ha fått ett jack i bakhuvudet och fick föras till sjukhus för vidare vård. 

Framåt kommer fler förhör genomföras för att få klarhet i vad som hände. 

– Man har hållit några förhör. Men det är ingen som är gripen eller så. Nu får man utreda i efterhand vad som har skett och höra vittnen, säger Gollungberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!