ALV gör vinst på 18 miljoner

Astrid Lindgrens Värld gör en vinst på drygt 18 miljoner 2008. Något mindre än året före, men ändå det näst bästa resultatet någonsin.

Vimmerby2009-04-24 06:07

- Vi är väldigt nöjda och vi står stabila och det är det som gör att vi vågar fortsätta och investera och utveckla ALV, något som bevisligen också gynnar andra Vimmerbyföretag i vår bransch, säger Mikael Ahlerup, VD för det kommunala bolaget ALV.
Han är också noga med att påpeka signaler nödvändiga att vara observanta på.
- Vi ser att vi har färre besökare och mindre vinst än året före, samtidigt stiger våra kostnader för personal och övrigt och på sikt kan man inte ha en sådan utveckling, för det är en säker väg till sämre resultat.
Enligt årsredovisningen stannar ALV:s vinst för 2008 på 18,4 miljoner kronor, före bokslutsdispositioner och skatt. Det är en miljon lägre än rekordåret 2007.
Investeringarna under 2008 var i första hand riktade för att höja servicekvalitén och innebar nytt biljettsystem för att korta köerna, fler entrékassor och fler toaletter i parken.

Mindre skulder mer pengar
Det är investeringar som bolaget har betalat ur egen kassa. Inga nya lån har tagits upp under 2008, enligt årsredovisningen.
Däremot har företagets skulder minskat med i storleksordningen 13 miljoner kronor.
Det egna kapitalet har samtidigt vuxit och enligt årsredovisningen har bolaget ett fritt eget kapital på 41 miljoner kronor.
Mikael Ahlerup är försiktig med att kommentera den siffran.
- Den brukar lätt användas i andra sammanhang. Men vår likviditet och vår soliditet är mycket bra och det är grunden för att vi kan och vill fortsätta att utveckla parken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om