ALV höjer priset för Vimmerbybarnen

Tidigare har barnen i Vimmerby kunnat köpa årskort till Astrid Lindgrens Värld för en billigare peng än alla andra. Men nu är det slut på det. Från och med i år kostar årskortet 500 kronor för alla. – Vi tycker inte det ska vara skillnad om man exempelvis bor i Hultsfred eller Vimmerby. Och med tanke på de satsningar vi gör tycker jag nog att 500 kronor för ett årskort är prisvärt, säger vd Jocke Johansson.

Det blir flera hundra kronor dyrare för Vimmerbybarnen att köpa årskort till Astrid Lindgrens Värld för att regelbundet kunna se Pippi och de andra. ”Vi tycker 500 kronor är rimligt årspris för det vi erbjuder” säger Jocke Johansson.

Det blir flera hundra kronor dyrare för Vimmerbybarnen att köpa årskort till Astrid Lindgrens Värld för att regelbundet kunna se Pippi och de andra. ”Vi tycker 500 kronor är rimligt årspris för det vi erbjuder” säger Jocke Johansson.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2016-04-20 06:00

I år höjer Astrid Lindgrens Värld priset på årskort för barn 3-14 år – i alla fall blir det dyrare för barnen i Vimmerby.

Tidigare har ett årskort för barn mantalsskrivna i Vimmerby kostat 300 kronor medan det kostat 500 kronor för andra barn att bli stamgäster hos Pippi och Emil. I år kostar årskortet 500 kronor, oavsett var man bor. Om man är ute tidigt, vill säga. Efter den 20 maj gäller ordinarie priser och då kostar ett årskort för barn 1 600 kronor.

Förändringen har fått observanta Vimmerbyföräldrar att reagera.

”Astrid Lindgrens tanke var väl att barnen i Vimmerby skulle få komma in billigare i ALV”, säger en kritisk förälder, som blev negativt överraskad när hon skulle vara tidigt ute och köpa årskort.

– Det är ett uttalande jag inte känner till och jag kan därför inte kommentera det. Men däremot kan jag förstå att det finns de som reagerar. Vi har blivit kontaktade av en förälder och fått frågan varför vi gör det här, säger vd Jocke Johansson.

Och varför gör ni det?

– Vi gör det utifrån den satsning, utbyggnad och vidareutveckling som genomförs i år. Det satsas nära 120 miljoner, varav 60 miljoner inne i parken och all utveckling behöver också kostnadstäckning. Vi hoppas att det kommer att uppskattas av våra besökare och tycker att 500 kronor för ett årskort är prisvärt, med tanke på det man får.

Vad får man?

– Man får entrébiljett så man alltid kan besöka parken när den är öppen, inklusive hösten och man får en ytterligare stor satsning som för oss är en stor ansträngning.

Men det är inte bara investeringen i bland annat Bröderna Lejonhjärta som gör att Astrid Lindgrens Värld fattat beslutet att 500 kronor ska gälla för alla barn. Det ska inte vara någon skillnad, bara för att man bor i Vimmerby.

– Det är lite det perspektivet vi haft när vi tagit ställning. Om man nu bor i Hultsfred, ska det vara dyrare då? Vi tyckte det kändes konstigt när vi gjorde indelningen av årskorten och tycker det är bättre att alla får samma förutsättningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!