ALV över magisk gräns

Astrid Lindgrens Värld har sprängt 10 000-vallen. I tisdags - dagen som enligt hävd och tradition ska vara parkens toppdag - passerade 10 082 genom grindarna. - Äntligen! Det satt som en smäck, säger marknadschef Nils-Magnus Angantyr.

Bilar, bilar och åter bilar. Så ser det ut på den ena infartsvägen till ALV. I tisdags slog parken alla tiders publikrekord för en dag med 10 082 besökare. Foto: Janne Strömsten

Bilar, bilar och åter bilar. Så ser det ut på den ena infartsvägen till ALV. I tisdags slog parken alla tiders publikrekord för en dag med 10 082 besökare. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2008-07-24 06:17

Aldrig tidigare i upplevelseparkens historia har man haft 10 000 besökare under en och samma dag, men tisdagen den 22 juli var det alltså dags.
När dagen var över hade man räknat in 10 082 personer - det tidigare publikrekordet på en dag låg på 9 808 personer.
- Fantastiskt roligt och ett starkt kvitto för det fortsatta stora intresset för Astrid Lindgrens författarskap och för parken som bär hennes namn, säger vd Mikael Ahlerup.
Att parken passerat en efterlängtad gräns har dock inte resulterat i något firande.
- O nej, det har vi inte hunnit. Organisationen har fullt upp att ta emot dagens besökare, som rent teoretiskt kan komma att bli ännu fler - vi vet ju inte om det här publikrekordet står sig, säger marknadschef Nils-Magnus Angantyr.
Men statistiskt sett borde det vara årets höjdpunkt. Av någon anledning är det nämligen alltid den tredje tisdagen i juli som står för den publika toppen - följd av torsdagen samma vecka.
- Det är alltid så, till och med våra kollegor från branschen brukar komma hit just då. Det är bara 2006 som bryter trenden, då hade vi flest besökare tisdagen veckan innan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om