ALV-partner ledande i hotellbranschen

150 stora hotellanläggningar runt om i Norden och runt 8 000 anställda. Det är en av de största hotellkedjorna i landet som är på väg att etablera sig i Vimmerby. Och ALV behöver mer mark för etableringen.

Vimmerby2007-04-25 06:42

Det är fortfarande mycket förteget kring den förestående hotelletableringen vid Astrid Lindgrens Värld. Men som vår tidning kunde avslöja redan i går handlar det om en etablering av ett jättehotell med både inomhus och utomhusbad och alla övriga faciliteter som hör till ett modernt hotellkomplex.
Bakom satsningen som ska presenteras på torsdag står Choice Hotel, Sveafastigheter AB och det kommunala bolaget Astrid Lindgrens Värld AB.
Enligt uppgifter i tidningen Dagens Industri rör det sig om en total investering på i storleksordningen uppemot 400 miljoner kronor.
Astrid Lindgrens Världs roll består i huvudsak att tillhanda hålla marken för hotelletableringen. Det kommunala bolaget har erbjudit den mark som finns mellan järnvägen och Halkbanan och villkorat det med att den endast säljs till den som bygger en anläggning enligt de krav ALV specificerat. Under vintern har ALV fört intensiva förhandlingar med Choice Hotel och Sveafastigheter AB.
Det är också de parter som tillsammans med ALV kommer att presentera satsningen i Vimmerby i morgon torsdag.
Hur omfattande etableringen är är parterna ännu mycket förtegna om. Vår tidning hr sökt marknadsdirektören Rita Östberg på Choice Hotel som ansvarar för bolagets etableringar i Sverige. Men hon har inte gått att nå för en kommentar till uppgifterna.
Några uppgifter om storleken på hotellet finns inte att få. Men en jämförelse med de hotell Choice Hotel driver under Quality Resort-märket, som är det varumärke under vilket kedjan samarbetar med stora besöksmål, ligger storleken på de hotellen mellan 120 och 150 rum.
Ett exempel är Quality Hotel Selma Lagerlöf som ligger i anslutning till den nya vattenparken som öppnar i värmländska Sunne i sommar. Det hotellet har 156 rum.
Ett annat Quality Resort ligger i närheten av inomhusbadet Vattenpalatset i Vänersborg. Det har 119 rum och ungefär lika stort är Quality Hotel Winn i Göteborg, några kilometer från Liseberg, med sina 121 rum. Som jämförelse kan nämnas att Statt i Vimmerby har 53 rum.
Samtliga de här hotellen har dessutom simbassänger inomhus och givetvis restaurang och bar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om