ALV-personal har ingenstans att bo

ALV står inför sin största satsning någonsin. Man räknar med nytt besöksrekord och antalet anställda kommer att svälla med ett 50-tal. Men medaljen har en baksida.- Vi saknar boende till våra anställda. Det är ett jätteproblem som på sikt bromsar vår utveckling, säger vd Mikael Ahlerup.

Vimmerby2013-03-30 05:07

Förhoppningarna kring den nya Emilmiljön är stora. Men samtidigt som Astrid Lindgrens Värld gör en rekordinvestering på 95 miljoner och ledningen för första gången officiellt säger att man tror på en rekordsommar är parkens vd Mikael Ahlerup oroad.

460 anställda
De senaste två åren har man med nöd och näppe kunnat ordna boende till sina säsongsanställda. I år, när den nya Emilmiljön och den nya stora restaurangen kommer att plussa på antalet anställda med ett 50-tal till totalt 460, blir det värre.
- Även om vi vill anställa personal från närområdet så långt vi kan är det brist på exempelvis kallskänkor och skådespelare här. Merparten av de som får de nya skådespelar- och restaurangjobb som skapas i och med nya Emil- miljön är människor som kommer utifrån. De måste ha någonstans att bo.
-I fjol bodde 140-150 anställda i ALV:s regi. I år kommer det att handla om 180-190. Problemet är att vi hittar inget boende.
Astrid Lindgrens Värld hyr en hel sektion på Folhögskolan under sommaren. Är med och bjuder på fastighetsmarknaden och köper villor. Men det räcker inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om