ALV-planer imponerar på kommunen

Astrid Lindgrens Värld har presenterat storslagna planer för kommunledningen i Vimmerby.
Planer som också kräver sitt i form av infrastruktur och andra insatser av olika myndigheter.

Vimmerby2013-01-18 07:35

- Oavsett vad det är vi planerar för, måste infrastrukturen i norra Kalmar län och Vimmerby åtgärdas. Situationen är under all kritik och vi måste få in projekt i den nya regionala transportplanen som ska gälla från och med 2014, där Vimmerby hittills är som en vit fläck,  säger Mikael Ahlerup, vd för ALV.
Vid onsdagens möte mellan kommunledningen och ALV deltog också ALV:s styrelseordförande Ulrica Messing och Saltkråkans vd Nils Nyman.
De presenterade planerna för ALV för både de närmaste åren och på längre sikt.

"Fantastiska planer"
Vad som planeras vill ingen säga något om ännu. Inte mer än att planerna imponerar på kommunen.
- Det är fantastiska planer som kommer att innebära oerhört mycket för Vimmerby, och därför är det så viktigt att alla är med och hjälps åt och drar åt samma håll och att Regionförbund, Trafikverket, Länsstyrelsen med flera är införstådda att medverka till att planerna kan bli verklighet. Det är mycket kring det vi har diskuterat, säger han.
Mikael Ahlerup instämmer.
 - Vi tycker också att vi har fantastiska utvecklingsplaner, men framför allt infrastrukturen måste rustas upp. Vi tar idag emot 100 000 bilar under fyra månader! Om vi ökar X antal besökare blir det också X antal fler bilar och för att det ska fungera måste kraftfulla åtgärder på flera plan till på vägarna till Vimmerby inom de tre-fyra närmaste åren. Mycket av våra diskussioner med kommunen fokuserade på det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om