ALV satsar 95 miljoner i ny Emil-miljö

Det blir ett helt nytt område på 22 000 m2, eller som man sa på Emils tid - 4 œ tunnland, som kommer att införlivas i parken.
Givetvis med gården Katthult i centrum där man kommer att kunna träffa Emil och hans familj.

Foto:

Vimmerby2012-03-20 12:31


En väldigt viktig del i satsningen är också att återskapa den småländska landsbygden som den såg ut vid förra sekelskiftet. Gästerna ska kunna uppleva en bondgård som den såg ut på den tiden, de ska kunna ströva omkring på stigarna under de hundraåriga ekarna, se djur, slåtterängar, gärdsgårdar och stenrösen som det såg ut på den tiden.
- De 95 miljoner som vi satsar på det nya Katthult-området, är den största investeringen som vi någonsin har gjort, säger Mikael Ahlerup, vd Astrid Lindgrens Värld.
- Det är en investering helt i linje med våra planer för parkens fortsatta utveckling. Där vi sätter fokus på att förstärka gästens upplevelse av att allt är äkta och sker i stunden och vi gör det på vårt unika sätt som gett oss både nationella och internationella utmärkelser.

På samma sätt som när Villa Villekulla och Mattisborgen byggdes 2009 och 2011, ska också den nya Emil-miljön ge stora möjligheter för teater och lek.
På det nya området kommer det också att uppföras en stadmiljö i sekelskiftesstil med en restaurang där det kommer att serveras traditionell småländsk husmanskost med råvaror från lokala producenter.
- I vår strävan att göra sagor till verklighet känns det viktigt att kunna visa upp en bondgård och ett småländskt bondelandskap, såsom den såg ut på Emils tid och när Astrid Lindgren växte upp, fortsätter Mikael Ahlerup. Och det känns viktigt, inte minst idag, när många barn växer upp i stadsmiljö och kanske inte kommer ut på landet så ofta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om