ALV-satsning under pausknappen: "Vi får vänta"

ALV:s planer att bygga personalbostäder i Nybble är lagda på is. ”Vi får fortsätta lägga lite mera jobb på att hitta logi till personalen och skjuter fram det till vi har ett bättre ekonomiskt läge”, säger vd Jocke Johansson.

Ny Karlssonmiljö skjuts som bekant in i framtiden, men även personalen får vänta på boende i ALV, på grund av det rådande ekonomiska läget.

Ny Karlssonmiljö skjuts som bekant in i framtiden, men även personalen får vänta på boende i ALV, på grund av det rådande ekonomiska läget.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-07-25 07:00

Konferens- och mötesanläggning i gamla Saltkråkan, gästboende, ställplatser, ny basutställning på Astrid Lindgrens Näs – allt är pausat på grund av den ekonomiska förlust som Astrid Lindgrens Värld gör i och med stängningen av parken. Även Karlssonprojektet är framskjutet ytterligare några år.

Nu hamnar också markanvisningsavtalet med kommunen om tomt i Nybble i skrivbordslådan. Personalbostäderna får anstå.

– Det blir inte av just nu, vi får vänta till vi kommer i ett bättre ekonomiskt läge igen, säger Jocke Johansson.

Vad kan det betyda?

– Jag gissar att inget händer inom de närmaste fyra åren. Gästbostäder och ställplats kommer sannolikt att prioriteras före personalbostäder.

Att hitta boende till hundratals säsongsanställda har varit en årligen återkommande utmaning och det något man får räkna med att lägga jobb på även fortsättningsvis.

– Så är det, vi får hålla på som vi gjort tidigare. Visst är det merjobb, men det brukar lösa sig.

Alla som hade jobb i år, 450 säsongsanställda, kommer att erbjudas jobb även 2021. 

– Vi hann knappt prova och uppleva säsongen 2020, vi ska göra precis likadant nästa år som vi tänkt göra i år. Det underlättar för oss att slippa gå igenom samma rekrytering och audition för skådespelare igen. Vi förstår att alla ungdomar inte kan tacka ja, på grund av studier och annat, men de kommer ett få erbjudandet att komma tillbaka.

Karta: Astrid Lindgrens Värld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!