ALV storsatsar på sina boenden

Första etappen i renoveringen och utbyggnaden av boendet i Astrid Lindgrens Värld är i full gång.
När parken öppnar 13 maj ska 26 stugor vara totalrenoverade i en stil som andas förra sekelskiftet. Och det här är bara början
- Vi bedömer att det finns stor potential och räknar med att öka antalet bäddar från 1 000 till 2 000 inom överskådlig framtid, säger Jocke Johansson, vd i ALV.

I en första etapp, inför säsongen 2015, renoveras 26 befintliga stugor. Foto: Roelof Stroetinga

I en första etapp, inför säsongen 2015, renoveras 26 befintliga stugor. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2015-03-14 05:06


De kommande tre åren kommer i runda slängar tio miljoner årligen att läggas på boendesidan i Astrid Lindgrens Värld. I år renoveras 26 av dryga 50-talet stugor som har vatten, toa och dusch. Servicebyggnaden utökas och fräschas upp för två miljoner kronor och 300 000 kronor satsas på plantering av buskar och träd.
- Det gröna upplevelserummet är viktigt och nu flyttar vi ut vår trädgårdssatsning från själva parken även till boendet. Vår trädgårdsavdelning kommer att plantera omkring 50 träd och mängder av buskar och häckar under våren, säger Jocke Johansson, vd.
Allt boende ska enligt planen renoveras under de tre åren och stugbyn kommer också att utökas med nya stugor. En provstuga ska byggas inför årets säsong och erfarenheter och respons den ger kommer att vara avgörande.
- Det blir en dubbelt så stor stuga, men med samma antal bäddar - sex stycken. Här tar vi i. Vi bygger inget standardhus, allt material kommer att väljas med omsorg och sekelskifteskänslan ska vara tydlig och stämma väl in i det småländska kulturlandskap vi vill återskapa även kring vårt boende. Här blir det antikglas i fönstren och linoljebehandlade uteplatser. Tanken är att de här stugorna ska vara väl rustade för boende under en förlängd säsong, med sikte på året-runt-verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om