ALV värderas innan det säljs

Kommunen backar för trycket och låter göra en oberoende värdering av Astrid Lindgrens Värld. - En erfaren revisionsbyrå jobbar med värderingen sedan ett par månader och vi räknar med att den ska vara klar före semesteruppehållet, bekräftar Carl-Axel Centerstig, kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby. När värderingen väl är klar avser kommunen att gå in i slutförhandlingar med Saltkråkan.

Carl-Axel Centerstig bekräftar att en värdering pågår och att den ska vara klar före sommaren. Därefter vill kommunen få affären i hamn så fort som möjligt.

Carl-Axel Centerstig bekräftar att en värdering pågår och att den ska vara klar före sommaren. Därefter vill kommunen få affären i hamn så fort som möjligt.

Foto:

Vimmerby2009-05-15 06:15


Det är debatten kring värdet på de aktier i ALV som kommunen avser att sälja 90 procent av som gör att kommunen tillsist låter göra den värdering som många, Vimmerbybor, företagare och andra efterfrågat. Det tidigare satta priset på 22,5 miljoner kronor anses av många vara ett underpris.
Något som innebär att en försäljning skulle strida mot både kommunallagen bestämmelser som stöd till enskild näringsidkare som EG-rätten, som också regler att allmänna egendomar inte får säljas till underpris.
Carl-Axel Centerstig vill dock inte se den pågående värderingen som ett bevis för att det förslagna priset verkligen skulle strida mot reglerna.
- Det är jag inte säker på, men i och med att de här frågorna är ställd är det viktigt att vi lyssnar och går till botten med frågan; vad är ett rimligt pris? Därmed vet vi också att vi följt lagar och regler fullt ut, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om