ALV:s planer att satsa nya mångmiljoner

Astrid Lindgrens värld kommer att fortsätta att investera mångmiljonbelopp i sagoparken i Vimmerby. Nästa stora investering blir i en ny miljö för Bröderna Lejonhjärta. Men också i år som är ett mellanår investeras ändå 20 miljoner.

Inget modernt ALV med kommunen som ägare, är Ulrica Messings budskap.

Inget modernt ALV med kommunen som ägare, är Ulrica Messings budskap.

Foto:

Vimmerby2014-04-01 06:42


Det här avslöjade Ulrica Messing, som är ordförande i ALV:s styrelse, på en konferens om turism och investering i Kalmar i helgen.
ALV har gjort stora investeringar i form av nya attraktioner år 2008 Pippi, 2010, Mattisborgen och 2013 Emil i Lönnebergamiljö. Och så kommer det att fortsätta lovar Ulrica Messing.

20 miljoner i år
- Vi kommer att investera tungt i vår park vartannat till vart tredje år. I år är ett mellanår och då investerar vi ändå 20 miljoner kronor, berättar Ulrica Messing.
För några år sedan tog Astrid Lindgrens arvingar i bolaget Saltkråkan AB över huvudägandet av ALV från Vimmerby kommun. En affär som vållade mycket debatt och protester i Vimmerby.
Ulrica Messing menar att affären bara varit av godo för utvecklingen av nöjesparken och besöksnäringen i Vimmerby kommun.
- Satsningarna hade inte varit möjliga med kommunen som ägare. Astrid Lindgrens värld är en verksamhet som en kommun inte ska driva. Jag hoppas att de som kände oro då är lugnade nu, säger Ulrica Messing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om