Amena satsar på eget album – har spelat in flera låtar

Amena Alsameai jobbar på kommande album. "Jag har börjat skriva låtar och spelat in några av dem i studio", berättar hon.

Amena Alsameai tillsammans med låtskrivaren Sandra Bjurman i producent Stefan Örns studio i Stockholm. "Låtarna handlar om händelser som jag gått igenom", berättar Amena.

Amena Alsameai tillsammans med låtskrivaren Sandra Bjurman i producent Stefan Örns studio i Stockholm. "Låtarna handlar om händelser som jag gått igenom", berättar Amena.

Foto: Stefan Örn

Vimmerby2022-08-05 20:00

Amena Alsameai från Vimmerby är för många ett känt ansikte sedan hon under hösten deltog i Idol. Sedan dess har hon varit på olika spelningar runtom i landet och börjat med ett kommande album. 

– Det är en lång process. Jag måste göra fler låtar och sedan hitta ett skivbolag. Så jag är på väg men kan inte säga när jag kommer att släppa något. Men det känns spännande, berättar hon. 

undefined
Sedan Idol har Amena Alsameai sjungit på flera scener runtom i landet. Förra helgen deltog hon på festivalen "Piteå dansar och ler". "Jag har andra planer och fler gig framåt", berättar hon.

Redan vid den första audition trollband Amena Alsameai Idol-juryn. Resan fortsatte ända till den sjätte fredagsfinalen då det tog stopp. 

– Det kändes inte som att det var verklighet utan som en dröm. Efteråt var det process att förstå vad som hänt. Det var mycket blandade känslor, jag var både glad och ledsen. Programmet gav mig vänner för livet och jag lärde mig otroligt mycket om musik. Det var en skola. 

undefined
"Jag är inte redo att jobba med musiken på heltid än. Utan kommer att göra det på 50 procent", säger Amena Alsameai.

Framförallt menar Amena att upplevelsen öppnade upp en helt ny värld av musik för henne. Något som märks i de nya låtarna. 

– Jag började lyssna på alla olika sorters musik. Som rock, country och andra genrer som jag aldrig trott att jag skulle lyssna på. Jag har hittat vem jag är i musiken tack vare att jag lärde mig mer. Nu vill jag inte bara göra en typ av musik utan ha det blandat.

Att hålla på med musik på heltid är fortfarande den största drömmen. 

– Det är lite läskigt för det är inte säkert att det kommer fungera. Speciellt inte på en gång, så jag känner att jag måste ha en plan b. Så nu i början tänker jag antingen jobba med något annat eller studera vid sidan av. 

undefined
"Jag har börjat lära mig spela gitarr. Man måste ha tålamod, det tar mycket tid. Men jag vill verkligen lära mig", säger Amena Alsameai.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!