Ändrade köpevillkor

Kommunen sålde tomten i kvarteret Plåtslagaren till VTT Grafiska för fyra miljoner kronor. Marken skulle betalas senast den 2 april 2007. Nu undrar revisorerna varför det finns två skuldebrev som säger att ränta och amortering ska betalas först om tio år.

Vimmerby2008-04-03 06:09

- Vi vill ha svar på de här frågorna inom en vecka. Jag vill inte kommentera det här mera innan vi fått svar från kommunstyrelsen, säger Roland Ilemark, ordförande för kommunrevisionen i Vimmerby.
När revisorerna gick igenom kommunen årsredovisning har två skuldebrev upptäckts som inte stämmer med de beslut som kommunstyrelse och kommunfullmäktige tagit i mars och april 2007 om försäljningen av Plåtslagaren.
Enligt beslutet i kommunstyrelsen den 26 mars godkänns köpeavtalet och att köpeskillingen på 213 000 ska vara betald senast den 2 april.
Resterande markförsäljning godkänns av kommunfullmäktige den 23 april och köpeskillingen på 3 787 000 kronor ska betalas genom ett skuldebrev mellan parterna.
Enligt revisionen finns det nu två skuldebrev, båda daterade den 7 maj i fjol, på sammanlagt fyra miljoner kronor. Enligt breven ska ränta och amortering betalas från och med den 1 juli 2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om