Hur ser Vimmerby ut i drinkformat? När bartendern André Norinder tolkar Vimmerby som Margarita blir det på temat björk.
– Hela min drink var baserad på björk egentligen, med bland annat björksavsglögg i stället för lime som jag syrat själv och en "kuckelimuck-medicin" som jag gjorde på svampen Chaga, eller sprängticka, som växer på typ en av 5 000 björkar, berättar André Norinder.
Han deltog nyligen i finalen dit han kvalificerat sig som en av tio kom gått vidare från kvalet där uppemot ett hundratal drinkblandare ställde upp.
– Uppgiften var att "Fånga din stad" i en Margarita plus att ha en presentation som tilltalar juryn, säger han.
Utöver den givna Tequilan, använde han sig även av en välkänd citruslikör, samma varumärke som stod för tävlingen, blandad med björksocker, björksavsglögg, en tinktur på sprängsvampen som lagts i en av ginsorterna från Vimmerby och blåbärspulver runt kanten.
Vilken plats han stannade på vet han inte.
– Det utsågs bara en segare och det var inte jag.
Till skillnad från den GT han tävlade med i GT-sm i fjol finns den här drinken heller inte på menyn på Guldkant där André Norinder arbetar.
– Nej, i så fall skulle man behöva beställa den ett par veckor i förväg, för det är meckigt att få till den, säger han.