– Det känns superbra och helt underbart att få vara med om allt det här, säger Andréa Ask sedan TV 4 avslöjat årets hemmabagare i ett pressmeddelande på måndagsförmiddagen.
Årets upplaga är dessutom tioårsjubileum. Därför har programledarduon Tina Nordström och Johan Östling bjudit in tidigare vinnare för att dela med sig av vad som krävs för att vinna titeln Årets bästa hemmabagare 2021. De ska också berätta om hur livet kan förändras för den som vinner. Förutom den eftertraktade titeln ligger även ett eget bakbokskontrakt i potten för den som går segrande ur årets kamp.
Andréa Ask har än så länge bakningen som hobby.
– Jag älskar att baka och drömmer om att öppna ett eget bageri eller konditori, säger hon.
Kanske den här tävlingen ger en skjuts in i den drömmen?
– Ja, vem vet, det kanske det gör, skrattar hon hemlighetsfullt.
Hon är naturligtvis belagt med total tystnadsplikt om hur det går i tävlingen som spelades in under en månad i somras.
En upplevelse utöver det vanliga.
– Det är det häftigaste jag har gjort. Det var så mycket skratt, så mycket tårar och så mycket olika känslor i det där tältet och man levde i den bubblan hela tiden, säger hon.
Nu väntar en ny uppmärksamhet när hon ska vara med i TV. Premiärprogrammet sänds om två veckor, de 22 september.
– Jag har inte tänkt så mycket på vad den uppmärksamheten innebär. Man levde i den där bubblan under inspelningen och får inte prata om det så det har hamnat lite vid sidan av, men nu går det i gång igen. Det ska bli spännande, säger Andréa Ask.
I första avsnitten blir det en nostalgisk tillbakablick när deltagarna ska baka en prinsesstårta, något som gjordes i det allra första avsnittet för tio år sedan. Tårtorna bedöms av de hårda, men rättvisa domarna Elisabeth Johansson och Johan Sörberg.
Säsongens första tekniska utmaning blir en känslosam hyllning till kakdrottningen Birgitta Rasmusson, som gick bort i mars i år, när hennes klassiska toscabakelse ska bakas, en utmaning som visar sig vara svårare än många väntat sig.
– Det känns fint att få hedra Birgitta som varit en så viktig del av det här programmet under alla år. Under 45 minuter får vi se deltagarna svettas i köken för att försöka uppnå ett rasande elegant resultat, precis så som Birgitta hade velat ha det, säger Tina Nordström.